NIEUWS

Goede Doelen Week is bijzonder tevreden over verloop aangepaste collecte.

De aangepaste 2020 editie van de GDW collecte voor 18 fondsen is in Veghel goed verlopen. Op 5 locaties leverden inwoners hun collecte envelop in. Verder werd er ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om online te doneren. 

Op 11 en 12 september waren dagelijks 10 vrijwilligers een welkom aanspreekpunt. Veel Veghelse inwoners kwamen in de ochtend met hun donatie-envelop naar een van de 5 locaties waar de collecte-emmers stonden. De bezoekers waren zeer divers, de Goede Doelen Week (GDW)-organisatie kijkt tevreden terug op 2 fijn verlopen dagen.

Persoonlijk de collecte envelop inleveren:

Persbericht 11 2020Om besmettingsgevaar zo veel mogelijk te voorkomen, werden de Veghelse bewoners gevraagd om persoonlijk hun collecte-envelop in te leveren bij een van de GDW collecte locaties. 
Het was mooi dat al direct om 8.30uur donaties gedaan werden. Men ging graag vroeg richting supermarkt om zo drukte bij het boodschappen doen te voorkomen. Op de inleverpunten kwamen eigenlijk 5 soorten betrokken bezoekers. Zo waren er die het combineerden met de wekelijkse boodschappen. Ook was er een groep die speciaal naar het inleverpunt ging voor hun donatie-envelop, zij brachten regelmatig ook de envelop van buren of directe familie mee. Een derde groep bestond uit mensen die thuis de envelop klaar hadden staan, in het vertrouwen dat de collectant nog wel langs zou komen…. Voor een groep mensen was het inleverpunt een goede reminder. “Oh ja, de collecte, ik ga het nog regelen.” was een veelgehoorde reactie. Vervolgens kwamen mensen voor 12.00uur terug met de envelop, anderen belden ter plekke met het thuisfront “wat willen we doneren? Hoe vullen we het formulier in?” Weer anderen kozen voor digitaal doneren. En de laatste groep, dat waren mensen die direct de daad bij het woord voegden en contant geld in de grote collecte-emmer stopten. Er werd gul gegeven. Een impressie van de eerste ochtend vindt u op onze website en onze Facebook-pagina.

Meedenken op alle fronten:

Beide dagen waren voor de vrijwilligers van de GDW een prima ervaring. Zo was het een bevestiging dat wijkhoofden flexibele multitalenten zijn en ook was duidelijk dat het GDW-bestuur na 3 edities heel goed op elkaar ingespeeld is.
De vrijwilligers werden beide dagen hartelijk ontvangen bij de plaatselijke ondernemers. De binnen- en buitenlocaties werden conform de afspraken en het coronabeleid prima ingericht. Het was fijn dat we hier mochten zijn, om zo de inwoners van Veghel te ontmoeten zonder extra traffic te creëren.
Het contact met de Veghelaren is belangrijk en mooi. Zo werd spontaan verteld over de drukke jaren als wijkhoofd voor de Brandwonden-stichting. Op andere momenten werd gesproken over de huis-aan-huis verspreiding van de enveloppen. Soms bleek dat er in enkele straten helaas niets was bezorgd. Leuke ervaringen waren verder o.a. de donatie van ‘het statiegeld van de ingeleverde flessen’ en heel spontaan ‘koffie-bonnen’ voor de GDW-vrijwilligers bij de Noordkade.

Envelop inleveren bij de Rabobank:

De collecteweek is afgelopen. Heeft u uw envelop nog niet ingeleverd?
Tot 26 september kunt u uw envelop met donatie inleveren bij Rabobank, Rembrandtlaan 70 in Veghel. Digitaal doneren blijft ook mogelijk. Scan de QR-code op de envelop, u komt dan via de GDW-website op het collecte-formulier.

Deze 4e editie, de aangepaste collecte, is goed verlopen. De verwachting is dat de opbrengst ongeveer de helft is van het afgelopen jaar. Hier zijn wij heel erg blij mee. Binnenkort maakt de GDW de totaalopbrengst bekend, inclusief informatie over de verdeling over de 18 fondsen.
Volg het nieuws van de GDW via onze website of Facebook. U vindt er informatie over online doneren, de goede doelen, onze organisatie en o.a. de ANBI-informatie bij ‘veel gestelde vragen’ https://www.goededoelenweekveghel.nl/faq.html
Onze website https://www.goededoelenweekveghel.nl/
Onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/gdwveghel

©2016-2021 GDW VEGHEL All Rights Reserved. Design by PUP webdesign